+86-576-86275693

Znanja

Dom > Znanja > Sadržaj

šta je kočnica

Wenling Aoda Machinery co Ltd | Updated: May 12, 2018

Sažetak

Pokretač kočnice sa klipom aktiviranim tečnostima u obliku dijafragme (5) na koju se regulira snabdevanje fluida pomoću ventila (8A, 14A, 17), aktivira se pomoću upravljačkog pogonskog elementa za silu (16) koji djeluje preko reakcionog elementa (19) na izlaznom elementu (10) koji obezbeđuje ulaz snage pomoću glavnog cilindra. Ubrzivač uključuje sklop sile prenosa (14,8) koji obezbeđuje površine kroz koje se sila prenose između ulaznih i izlaznih članova (16,10). Opruga (24) je raspoređena tako da daje pod prethodno određenom sili da dozvoli relativno kretanje između delova (14) i (8), kako bi se promenio odnos površina operativne površine i time povećao odnos povećanja.

 

POZADINA PRONALASKA

Ovaj pronalazak se odnosi na kočiono postrojenje, prvenstveno za upotrebu u hidrauličnom kočionom sistemu vozila u svrhu pružanja energetske pomoći u aktiviranju glavnog cilindra kočnice, kao i opšte vrste u kojoj se napajanje radnog fluida aktivira fluidom servo-klip se kontroliše mehanizmom ventila koji se aktivira pod uticajem ulaznog elementa sile koja upravlja vozačem, koji deluje preko reakcionog elementa na izlaznom elementu koji je postavljen tako da obezbeđuje ulaz snage pomoću glavnog cilindra.

 

Konvencionalni ubrusi kočnice gore pomenute generacije obezbeđuju konstantan omjer povećanja tokom svog radnog opsega, tako da se povećava progresivno i brzo povećavajući povećani unos vozača, obično na pedalu kočne noge. Iako ovo daje zadovoljavajuće rezultate u opštoj upotrebi, postalo je prepoznato da neki vozači ne zadovoljavaju dovoljno sile na pedalu kočnice tokom kočenja u hitnim slučajevima, što rezultira da se maksimalno usporavanje na koje je vozilo moguće bez kočenja uvek ne postiže.

 

PREGLED IZUMA

Predmet ovog pronalaska je obezbeđivanje aktivnog kočenja gore pomenute opšte vrste koja obezbeđuje poboljšane performanse kočenja kada su potrebni relativno visoki nivoi usporavanja vozila.

 

Prema pronalasku, kočiono postrojenje gore pomenute generacije uključuje sklop sile prenosa koji obezbeđuje površine preko kojih se sila prenose između ulaznih i izlaznih članova, i izduvna sredstva koja su raspoređena da daju pod određenom sili kako bi se omogućio relativno kretanje između dijelova sila prenosa sile, kako bi se promenio odnos površina operativne površine i time povećao omjer povećanja.


Dom | O nama | Proizvod | Vijesti | Znanja | Obratite nam se | Feedback | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-576-86275693  E-mail: sales@aoyida.com

Copyright © Wenling Aoda Machinery co Ltd sva prava pridržana.